Украйна използва 5000 снаряда на денонощие, а САЩ произвеждат едва по

...
Украйна използва 5000 снаряда на денонощие, а САЩ произвеждат едва по
Коментари Харесай

Путин: Украйна използва 5000 снаряда на денонощие, а САЩ произвеждат едва по 14-15 000

Украйна употребява 5000 снаряда на денонощие, а Съединени американски щати създават едвам по 14-15 000 на месец, сподели съветският президент Владимир Путин в изявление пред журналиста Павел Зарубин за телевизионния канал " Россия-24 ".

" Във водещите страни от НАТО, да кажем също в Съединени американски щати, съгласно техни източници, с чиито данни разполагаме, ежемесечно се създават някъде към 14-15 хиляди снаряда от този диаметър ", сподели Путин.

" Въоръжените сили на Украйна, по данни на нашите военни, употребяват за денонощие в бойните дейности до 5 хиляди снаряда ", добави съветският президент, представен от ТАСС.

Путин съобщи, че Русия има с какво да отговори на доставките на обеднен уран за Украйна. Той не се съгласи с английските изказвания, че боеприпасите с обеднен уран не предизвикват последици. „ Това, несъмнено, не е по този начин. Работата е там, че те, несъмнено, не спадат към категорията оръжията за всеобщо заличаване. Това е правилно. Но сърцевината на снаряда е с обеднен уран, който генерира по този начин наречения радиационен прахуляк и в този смисъл, несъмнено, принадлежи към оръжията от най-опасно естество ", сподели Путин. След потреблението на такива муниции в някогашна Югославия и Ирак онкологичните болести измежду локалните поданици се усилиха неведнъж, напомни съветският президент.

Говорейки за вероятността за потребление на муниции с обеднен уран в Украйна, Путин обърна внимание на обстоятелството, че тези, които ще употребяват такива оръжия там, считат хората, живеещи в зоната на военни дейности, за свои жители.  " Как ще ги употребяват против хора, които в действителност са техни? ", попита Путин. Той също по този начин добави, че въпросът какво може да се случи с украинския чернозем след това " чака своето усърдно проучване в лицето на тези, които подхващат сходни стъпки в несъгласие с ползите на естествената логичност и филантропичното право ".

Путин подчерта, че Русия има с какво да отговори на това предизвикателство от Украйна и Запада. „ Трябва да кажа, че Русия, несъмнено, има с какво да отговори. Без пресилване имаме стотици хиляди, стотици хиляди такива снаряди. Все още не ги използваме “, уточни съветският президент.

Инфо: ТАСС, Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР